? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Objekt

 
 
 
 

FoldeikonGrundoplysninger
Objekt
OverskriftTyk Tynd overtryk.
TekstFølgende objekt er muligvis en slags oplæg til at starte en lille debat. At jeg forsøger mig skyldes nok min uvidenhed.
Men jeg læser om tyk og tynd fane etc, men i min gennemgang af omk. 500 stk af dette mærke (ved godt det ikke er mange), faldt jeg over noget jeg ikke havde bemærket så udpræget før.
Billedet i denne post, viser et tykt overtryk og et tyndt overtryk, jeg har så puttet det tynde på det tykke, og synes ærligt at det var ret så markant. Er der tale om slidtage ? for dobbelt overtryk etc kan jeg ikke få til at passe.
Objektnummer 2937
Tilhørende mærke
Registreret2008-10-27 21:46:42 af Ole Dan Nielsen
Eksemplarer (ialt)Objektsymbol
StatusObjektet er under lup... Revisionssymbol
FoldeikonPlacering på overtrykket
Center på nomenklaturen: C5 Kvadratangivelse
FoldeikonAnkerKommentarer
de to eksemplarer
de to eksemplarer Revisionssymbol Anker
Blot for en god ordens skyld et lille scan af de 2 mærker jeg har brugt.
Center på nomenklaturen: C5 Kvadratangivelse
Registreret: 2008-10-27 21:47:26 af Ole Dan Nielsen
5-taller Revisionssymbol Anker
Hej Ole,

Interessant observation og flot gennemgang af tykkelsen på 5-tallerne i overtykket. Som du selv har konstateret er der en forskel i tykkelesen på 5-tallerne. Der menes at være fremstillet 3 trykplader til overtrykket, og der er nogle forskelle i overtrykkets tykkelse(Fed eller Tynd), hvilket du også har konstateret. Jeg har 4 helark fra oplag 599 som alle er med hvad jeg vil karakteriserer som det tynde 5 tal. Det betyder så at det "FEDE" enten er fra oplag 648,659 eller 541. Hvis jeg skal komme med et kvalificeret bud på overtykspladen med det "FEDE" tryk vil det blive oplag 541 fremfor oplag 648,659.
Det der kan give et hint om det er at der ikke er registerstreger på oplag 541, hvilket gør at overtrykket kan forskydes op eller ned i forhold til de øvrige overtryk på 599,648 eller 659. Derfor kendes Højt og lavt overtryk kun fra oplag 541.
Så stålstikssamlere ud af busken en øl på Frimærker i Fredericia d. 07.11.08(den dag jeg kan være der)til den der modbeviser at det "FEDE" overtryk ikke er fra oplag 541.
Center på nomenklaturen: C5 Kvadratangivelse
Registreret: 2008-10-28 09:31:05 af Per Skulason
En "Fed"
En "Fed" Revisionssymbol Anker
Her et skan af pos 11, 12 og 13 i marginal 599, lige ark nr.

Som det ses på pos 12, er overtrykket lidt kraftigere end de øvrige i arket, men jeg mener ikke den er magen til det overtryk der er vist. Fanen er også skråt overskåret, men jeg drikker da gerne selv min øl :-)
Center på nomenklaturen: C5 Kvadratangivelse
Registreret: 2008-10-28 19:13:28 af Per Skulason
5 taller
5 taller Revisionssymbol Anker
Hej Per,
Tak for den gennemgang, desværre bliver det nok ikke mig der skal deles øl med ;) kommer fra Albertslund, men har overvejet at trille over broen.
Og ja du har ret jeg har bemærket både "tynde" og "tykke" før, nu fik de 2 der bare ram på mine øjne, og jeg har så endnu en gang kigget godt efter :-). jeg har prøvet at lave et skan af 3 femtaller, og nu bliver det lidt "sjovt" for hvilket er tyndt ? hvilket er tykt ? er det mon den tyndeste der er for tynd eller. Man må sige at med det overtryk har de gjort noget for os der ikke kun samler på "norm" mærker.
vh
Ole
Center på nomenklaturen: C5 Kvadratangivelse
Registreret: 2008-10-28 20:19:15 af Ole Dan Nielsen
5-taller Revisionssymbol Anker
Hej Ole,

Det var en god måde at anskue det på, det tynde er ihverfald tyndt eller meget skarpt tryk, så måske er det i virkeligheden den man skal gå efter. Vi må se om der er nogen der melder sig med nogle af de andre marginal nr. med overtryk, jeg har været så usmart kun at købe marginal 599 med overtrykket og der er det mellemste tryk der er  fremherskende på alle 4 ark. både lige og ulige ark nr.

Mvh
Per

Fra Tåstrup station er der ikke langt fra Albertslund til Fredericia. Plejede at bo på Witrup Motel nå jeg besøgte familie i Skærager Albertslund.
Center på nomenklaturen: C5 Kvadratangivelse
Registreret: 2008-10-28 20:47:04 af Per Skulason
Varianter i 283 Revisionssymbol Anker
Jeg har modtaget denne kommentar fra Kristian Borgholm:

"Jeg har den seneste tid anskaffet mig en del bundter og helark af dette mærke.
Ud fra det er min opfattelse at de tykke overtryk er i oplag 541, som i øvrigt er det samme oplag som har bomben.
varianterne med dobbeltpræg og stregen ved toppen af tårnet, samt hak og streget i 5 findes IKKE i oplag 541, og altså ikke med tykt overtryk. Den eneste der findes i begge oplag er kort fane, men der findes to forskellige korte faner, som sidder to forskellige steder i bla. oplag 641."
Center på nomenklaturen: C5 Kvadratangivelse
Registreret: 2009-02-18 07:00:26 af Peter Porsgaard-Larsen